Зеленски иска боеприпаси, а не превоз

10:30, 26 фев 22 25 3202 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Украинският президент Володимир Зеленски не е приел предложението на САЩ за евакуация от Киев. „Искам боеприпаси, а не превоз“, заяви той.

По-рано днес Зеленски качи в Twitter кратко видео обръщение, в което заяви: „Не вярвайте на фейкове, аз съм тук!“. На кадрите той е в униформа, а около него се чуват сирени, пише bTV.

Появиха се фалшиви информации, че ще заповядам на армията да сложи оръжие и ще се евакуирам. Чуйте - тук съм. Няма да се предадем. Ще защитаваме държавата си. Нашето оръжие е наше право. Това е нашата земя. Нашата страна и децата ни. Ще ги защитаваме всичките. Да живее Украйна”, заяви украинският държавен глава. 

Улични боеве в Киев в третия ден на руското нахлуване

Зеленски призова украинците да не вярват на „фалшивите информации“, които циркулират в интернет, че той възнамерява да нареди на украинската армия да се предаде.  „Нашите оръжия са нашата истина. Това е нашата земя, нашата страна. Нашите деца. Ще защитим всичко това. Слава на Украйна“, заяви украинският лидер. Зеленски публикува обръщението си на ожесточените сражения, които водят за Киев тази сутрин украинските и руските сили, пише Нова телевизия.

Освен това Зеленски призова и да се вземе решение за влизането на страната му в ЕС. „Дойде решаващият момент да приключим веднъж и завинаги продължителната дискусия и да вземем решение за членството на Украйна в ЕС“, написа той в Twitter. „Обсъдих с ръководителя на Европейския съвет (Шарл Мишел – бел. ред.) по-нататъшна ефективна помощ и героичната борба на украинците за тяхното свободно бъдеше”, добави той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 12:06, 26 фев 22

Украинските неонацисти искат кръв, вампири!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама