„Галъп“: 63% от българите се опасяват, че ситуацията в Украйна ще се отрази и на тях

16:26, 25 фев 22 25 1577 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

63,1% от пълнолетните българи споделят опасението, че ситуацията в Украйна може да окаже определено влияние в живота им. 33% са на обратното мнение, а малцина са тези, които не могат да преценят.

Това сочи независим експресен телефонен сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“. Той е проведен в сряда, четвъртък и петък сред 831 пълнолетни българи. Сондажът започна преди активните военни действия и само частично обхвана офанзивата, започнала в четвъртък. Затова и картината на обществената тревога е вероятно още по-сериозна, обясниха от агенцията.

Като че ли най-разтревожени изглеждат по-младите възрастови групи. Вероятно това се обяснява и с традиционната афилиация на по-възрастното население към леви, носталгични формации, които пък на свой ред са и в по-голяма степен проруски. Затова и като че ли по-възрастните споделят по-малко тревога – защото са в по-малка степен критични към действията на Москва.

Разбира се, на този етап данните показват преди всичко хипотези, а не ясна картина на общественото мнение. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама