За първи път: Българин се кандидатира на избори във Великобритания

16:00, 23 фев 22 / Свят 25 1740 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

За първи път българин се кандидатира на избори във Великобритания. Това стана ясно, след като Лейбъристката партия обяви номинациите си за съветници в местния вот, който предстои през май, предаде bTV.

Нишан Джингозян ще бъде кандидат в лондонския район Енфийлд. Ако бъде избран, той ще стане не само първият общински съветник от български произход в тази страна, но и един от малкото европейци на такава позиция, съобщава сайтът newsbg.co.uk.

Не бих се кандидатирал за изборен пост във Великобритания, ако не се чувствах уверен, че притежавам знания и опит, които мога да предложа. Към това решение ме подтикна и липсата на политическо представителство на българската общност в Обединеното кралство.

Над 320 000 български граждани живеят във Великобритания, а нямаме представителство на политическо ниво. Това е огромен проблем за общност, която изпитва определени затруднения в процеса на интеграция“, коментира сънародникът ни при обявяването на номинацията.

Член е на работна група към Foreign and Commonwealth Office във Великобритания и на работна група към ПЕС - PES Migration and Integration Network. Основател е на Българския център за социална интеграция и култура в Лондон. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама