София със STREET ART карта

07:30, 24 фев 22 / София 25 2498 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Картата STREET ART SOFIA е създадена по инициатива на Столична община в партньорство със Sofia Graffiti Tour. Тя включва 20 локации, в които са представени творби на 16 художници – 5 чуждестранни и 11 български. Картата съдържа информация и снимка за всяко произведение. Маршрутите са пешеходни, но може да се мине по тях и с велосипед или да се стигне с градски транспорт. Те показват София през погледа на художниците на уличното изкуство, съобщиха от Столична община.

Подбраните творби са изрисувани от български и чуждестранни стрийт артхудожници върху електрически табла, стени и цели фасади на сгради. Картата ще бъде допълвана при следващите издания с нови творби, които заслужават да се видят.

Стрийт арт- и графити културата в София и България започва развитието си в средата на 90-те години, като постепенно се обособява като самостоятелен културен феномен.

Картата е на български и английски език. Печатното ѝ издание може да се вземе от туристическите информационни центрове, а дигиталната версия може да бъде разгледана на www.visitsofia.bg.

STREET ART картата ще бъде представена на щанда на Столична община по време на международното туристическо изложение „Ваканция & СПА“ на 24 – 25 февруари.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама