Студен четвъртък

07:00, 24 фев 22 25 1460 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Над западната половина от страната облачността ще е променлива, над много райони намаляваща до предимно слънчево. Над Източна България през по-голямата част от деня облачността ще е значителна и на отделни места със слаби превалявания от дъжд, в Предбалкана – и от сняг. Привечер валежите и там ще спрат, и облачността ще се разкъса. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 6°-11°, в София около 6°.  

Над Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. След обяд по северното крайбрежие валежите ще спрат и облачността от север ще започне да се разкъсва. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 7°-9°. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна, със слаби валежи от сняг, под 1200 метра – от дъжд. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 0°, на 2000 метра - около минус 6°.

В петък и събота преди обяд времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът в много райони ще стихне и сутрин на места в равнинната част от страната видимостта ще е намалена. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните - между 7° и 12°. В събота след обяд облачността ще се увеличи, все още без валежи. По-късно през деня със слаб североизточен вятър ще започне да прониква студен въздух, показва прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама