Големите кавички: „Действията на Путин са гениални!“

11:43, 23 фев 22 / Големите кавички 25 2722 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички: Снимки, грешки и Ден на „Барселонагейт“

Докато републиканските лидери в Конгреса настояват американският президент Джо Байдън да действа по-утвърдително, за да накаже руският си колега за изпращането на войски в Украйна, Доналд Тръмп и някои от неговите видни съюзници възхваляват действията на Владимир Путин. 

Това е гениално. Путин обявява голяма част от Украйна за независима. О, това е прекрасно“, каза Тръмп в интервю за радио предаване относно обявените от Путин за независими сепаратистки региони Донецк и Луганск в Източна Украйна. Той дори предложи САЩ да използва същата идея по своята южна граница с Мексико. 

Припомняме, че някои републиканци в САЩ се опитаха да хвърлят вината за кризата върху президента Джо Байдън, заявявайки, че Русия не е нахлувала никъде по времето, когато Тръмп беше президент. 

Самият Тръмп също публикува по-рано туит, в който твърди, че отношенията му с Путин са щели да предотвратят кризата, посочваThe Independent. Познавам много добре руския президент Владимир Путин и той не би направил това при управлението на Тръмп, което прави сега“, написа той, споменавайки себе си в трето лице.

Бившият президент подчерта, че санкциите срещу Русия, които Вашингтон възнамерява да наложи, „ще бъдат незначителни“ в сравнение с действията на Москва.

По-късно говорителката на Белия дом Джен Саки заяви, че се стараят да не приемат съвети „от някой, който хвали президента Путин и неговата военна стратегия“. По думите ѝ от републиканците зависи да не политизират допълнително въпроса.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама