Путин призна независимостта на Донецк и Луганск

22:10, 21 фев 22 25 2482 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Управляващата върхушка в Украйна не иска мирно решение на конфликта, а напротив - опитва се да създаде нова авантюра като през 2014 г. Използват непрекъснато безпилотни самолети, издевателстват над хората, включително жени, стари хора и деца. Цивилизованият мир е нарушен, когато нарушават правата на хората и ги тероризират - колко може да продължи това? Сменят се президенти и депутати в Радата, но не спира националистическият характер, завладял режима в Киев! Те не искат друго решение на въпроса с Донбас, освен военен. Затова Русия признава независимостта на ДНР и ЛНР. Моля, руската Дума да ратифицира тези документи и незабавно да им предложи помощ, заяви руският президент Владимир Путин в извънредно обръщение. 

Въпросът е много сериозен. Ситуацията в Донбас придоби критичен характер”, подчерта той и допълни: Незабавно трябва да се прекратят военните действия там, в противен случай ще бъдат обявени други мерки”.

Среща Байдън - Путин само ако Русия не нападне Украйна

Съображенията на сегашната конюнктура не може да забравят историята на Украйна: Украйна е на Владимир Илич Ленин - той е нейн автор и архитект. Сега Донбас са благодарни на Русия, затова искат независимост”, изтъкна президентът, цитиран от БГНЕС. 

Чужди политически интереси 

Още от момента на обявяване на независимост на Украйна, Русия винаги й е помагала. По експертни оценки обемите на ежегодните кредити, които Русия е давала на Украйна от 1991 до 2013 г. са в размер на 250 милиарда долара. 100 милиарда долара е дала Русия по други линии на Украйна от 1991 г. насам”, посочи Путин, но обърна внимание, че вместо партньорство, Украйна е започнала да проявява безцеремонен характер и да следва чужди политически интереси. 

Започна борба с различни олигархически кланове, корупцията придоби особен характер - тя разяде украинското правителство. Именно тя доведе до преврат през 2014 г.", допълни Путин. По думите му от САЩ са превеждани по банкови сметки над 1 милион долара дневно на участници в протестите.

Разбират ли украинците, че не са независими? 

Определен екип от западни съветници дават акъл на правителството на Украйна как да управлява. Посолството на САЩ в Украйна контролира борбата с корупцията - няма лошо, а къде са резултатите?, попита президентът и се обърна към украинците: Разбират ли украинците, че те отдавна не са независими? Приватизацията отдавна загуби национален характер и придоби персонален". 

Защото САЩ искат така...

Всички говорят за война днес, а целият свят защитава Украйна. Днес тя заговори за ядрено оръжие, а забравя, че всичкото й оборудване идва от Русия! Затова ако тя днес реши да прави такова оръжие, ще й е лесно, особено когато то се поддържа от чужди страни", коментира Путин и допълни: Според Конституцията на Украйна не може да се разполагат чужди войски, но това явно е нещо, което може да бъде пренебрегнато. Да, всяка страна има правото да избира членството си в съюзи, но според международните документи е записано, че няма право да укрепва своята система в ущърб на други страни".

Сега искам да попитам: защо, защо е всичко това? Добре, не искате да сме ви съюзник, но защо ни правите враг? Отговорът е един: защото САЩ искат така! Това е и отговорът на всичките ни опити за диалог", заяви руският президент. 

Като да ти забият нож в гърлото...

Обръщам се към нацията да са готови за внезапен удар към страната ни. В стратегически американски документи е записано, че може да се очакват такива удари. В документите на НАТО Русия е посочена като основна заплаха за евроатлантическия съюз. Не искаме да вярваме в това, но това са фактите. Искам те да са ясни за Украйна, и за Русия", подчерта Владимир Путин.

Крилатни ракети могат да ударят Москва за пет минути, а други ракети могат да стигнат дори за 4. Това е като да ти забият нож в гърлото", коментира той. 

Веднага след обръщението бяха подписани указите за обявяване на независимостта на двете отцепили се републики.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама