Киев укрепва отбраната си, Москва започва нови учения

16:26, 18 фев 22 25 1954 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Вероятността от голяма ескалация на напрежението между Русия и Украйна е малка, заяви украинския министър на отбраната пред парламента.

Утре Русия започва нови учения, които ще бъдат под наблюдението на президента Путин. Киев укрепва отбраната си, но няма никакво намерение да извършва военни действия срещу анексирания Крим. „Украинската армия е предвидила всички сценарии и е готова за тях. Не подценяваме заплахата, но оценяваме вероятността за голяма ескалация като ниска, що става въпрос за Руска инвазия в Украйна“, коментира Олексий Резников.

Русия пък съобщи, че утре ще проведе маневри на стратегическите си сили. Те ще са под наблюдението на Владимир Путин и беларуския президент Александър Лукашенко.

„Войните в Европа рядко започват в сряда“

„Ще обсъдим ситуацията в региона, ще оценим нашето военно сътрудничество. Военните учения продължават, утре ще участваме заедно в един от важните сегменти на военното сътрудничество“, каза Владимир Путин.

В Мюнхен започна Конференцията по сигурността с участието на над 30 държави и правителствени лидери, както и над 80 министри на отбраната.

Американският президент Джо Байдън събира на кризисна онлайн среща лидерите на Германия, Франция, Италия, Полша, Румъния, Великобритания, Канада, както и представители на НАТО и на Европейския съюз.

Министърът на отбраната на Съединените щати предупреди, че евентуална руска инвазия би предизвикала сериозен бежански поток към Европейския съюз. Той предупреди за това по време на среща във Варшава със своя полски колега Мариуш Блашчак, пише bTV.

Генералният секретар на ООН предупреди, че конфликт в Украйна би имал катастрофални последици.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама