Григор Димитров се класира за четвъртфиналите в Делрей Бийч

09:19, 18 фев 22 / Спорт 25 1332 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за четвътфиналите на турнира на твърда настилка в Делрей Бийч (САЩ) с награден фонд 664 275 долара, предаде БТА.  Поставеният под номер 3 Димитров, който се включи в надпреварата с „уайлд кард“, елиминира преминалия през квалификациите представител на домакините Мичъл Крюгер със 7:6(4), 6:3 за 108 минути игра.

Григор Димитров отново с Covid-19

30-годишният хасковлия пропиля ранен аванс от 3:1 гейма, след което се стигна до тайбрек. В него 26-ият в света българин поведе с 4:1 точки и запази преднината си до края, за да вземе първия сет.

Във втората част двамата размениха ранни пробиви, след което Димитров доминираше срещу 164-ия в световната ранглиста Крюгер и с още два брейка в петия и в деветия гейм стигна до крайния успех.

Това беше победа номер 350 за българина в Тура на АТП. Така той заработи 45 точки за света и 17950 долара, а за място на полуфиналите ще играе срещу австралиеца Джон Милман. 

Димитров напусна Мелбърн след драматична загуба в четири сета

Димитров води с 2:1 победи срещу 91-ия в света в момента Милман, като е спечелил последните две срещи помежду им, които са играни в Бризбейн - с 4:6, 7:6(8), 6:3 през 2018 година и с 6:3, 6:4 година по-късно.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама