Александра Фейгин допусна грешки, но даде заявка за нова олимпиада

14:32, 17 фев 22 / Спорт 25 1802 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Единствената българска представителка във фигурното пързаляне на Олимпийските игри Александра Фейгин не успя да изиграе добро съчетание във волната програма от фигурното пързаляне на Зимната олимпиада в Пекин.

Нашето момиче бе доста нервно и допусна редица грешки по време на изпълнението си на „Жар птица“ от руския композитор Игор Стравински. Тя изпълни само четири от общо 12 елемента без грешка, като веднъж падна при сложна комбинация, предаде Sportlive.bg

Българката събра общ сбор от двете програми 159.31 точки, а това ѝ отреди 24-о място. Показаното от Фейгин дори може да бъде считано за постижение, след като България не е имала своя представителка при жените от Нагано 1998 г. след София Пенкова.Александра Фейгин претърпя операция на коляното през месец май миналата година, но успя да влезе във форма и да участва в Пекин.

Пред БНТ Александра Фейгин сподели, че няма търпение да се възстанови да започне да учи нов скок. Нейната треньорка Ина Лутай, която коментира на живо състезанието от студиото на националната телевизия уточни, че става дума за четворен тулуп.

За съжаление, не бях спокойна, чувствах напрежение, исках да направя максимума, допуснах грешка. Но като цяло съм доволна от себе си, защото сезонът беше тежък. Точно в последния момент преди Олимпиадата успях да вляза във форма, сега вече мога да го кажа“, сподели Фейгин пред националната телевизия.

Волната програма мога да кажа, че беше една от най-добрите, които съм изпълнявала за този сезон, много се радвам, че успях да се събера за най-важния старт в живота ми, дано не е последен.“, допълни тя.

„Наистина успях след тежко възстановяване да набера достатъчно добра форма, за да се представя достойно, да не излагам моите треньори и България, затова се оценявам на добро ниво“, сподели Александра Фейгин.

Участието на Фейгин сложи край на българското участие на зимните олимпийски игри в Пекин.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама