Освободиха директора на ДАИ

15:15, 16 фев 22 25 2011 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Изпълнителният директор на „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски е освободен от длъжност. Информацията потвърди самият той пред БНТ. Рановски заемаше поста от 2018 г., след като предишният началник Красимир Сребров почина.

Въпросът за оставката му беше на дневен ред след тежката катастрофа на АМ „Струма“. Тогава той увери, че се прави всичко възможно да се установят причините, както и да се въведе ред в автобусните превози, а една оставка няма да промени нещата. „Трябва да променим имиджа на ДАИ – това, което се опитваме да направим не се харесва на много хора“, заяви Рановски.

Днес той уточни, че отстраняването му е по преценка на ръководството, без конкретни мотиви, и допълни, че ръководството има право да прецени с кого да работи и с кого не.

А вече е ясно и името на новия шеф на автомобилната администрация - инж. Георги Палагачев. Справка в сайта на ДАИ показва, че той вече е вписан на длъжността изпълнителен директор.

От Европейския център за транспортни политики изразиха безпокойството си от новото назначение. Те обявиха, че новият шеф на агенцията преди е бил неин служител и е дисциплинарно уволнен. Наказанието е потвърдено на две инстанции, като става дума за отстраняване заради неспазване на Кодекса за поведение на държавните служители. 

От Центъра питат управляващите дали назначаването на Палагачев не е в ущърб на заявката им за промяна, конкретно в транспортния сектор. 

Още няма коментар по темата от управляващите. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 13:12, 20 фев 22

Трябваше да е по рано

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама