5-дневната работна седмица в офиса е напът да изчезне?

10:45, 16 фев 22 25 1765 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Само 3% от служителите искат да се върнат към петдневна работа в офиса. Това показват данните от анкета на консултантската компания Advanced Workplace Associates, цитирана от „Блумбърг“.

Цели 86% от служителите искат да работят от вкъщи поне два дни в седмицата, показва анкетата сред близо 10 000 души по света в различни области - финанси, технологии и енергетика. Това мнение се споделя от служителите на различна възраст.

Работниците предпочитат да пътуват до офиса във вторник, сряда и четвъртък, което повишава перспективата за празни офиси през останалата част от седмицата. Част от служителите са готови да напуснат, ако шефовете им ги принудят да се върнат към стария режим на работа.

Инспекцията по труда иска да влиза в домовете на работещите от вкъщи

Много банки са подготвени за гъвкава работа след две години работа в условията на пандемия и позволяват хибридна работа за много служители. Някои технологични компании дори позволяват на персонала да работи изцяло дистанционно.

„Работодателите трябва да осъзнаят, че духът излезе от бутилката“, коментира Андрю Моусън, управляващ директор на AWA, „Работниците видяха, че гъвкавостта може да работи и шефовете, които не са чувствителни към нуждите на своите служители, ще пострадат.”

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама