Алберт Попов с престижно място на слалома в Пекин

08:41, 16 фев 22 / Спорт 25 1793 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Алберт Попов се класира на девето място в слалома на олимпийските игри в Пекин. Българският скиор направи два добри манша на трасето и завърши със секунда зад победителя Клеман Ноел от Франция.

Класирането на Попов е най-доброто за българските ски от шестите места на Петър Попангелов в Лейк Плесид 1980 и Сараево 1984.

Попов затвърди добрата си форма на игрите в Пекин, като беше 17-ти в гигантския слалом преди няколко дни. При дебюта си в Пьонгчанг преди четири години той не успя да завърши в слалома, където рискуваше много.

Фейгин се класира за волната програма

В първия манш Попов беше девети - на само 70 стотни зад лидера Йоханес Щролц. При второто си спускане българинът нямаше скорост в горната част на трасето, където загуби около половин секунда, а към края се движеше добре, но не успя да спечели позиции.

И двата манша трасето беше коварно, като не позволи на много скиори да завършат. От 88 стартирали само 52-ма завършиха в първия манш и си осигуриха още едно спускане, пише „Дневник“.

България имаше двама представители в Топ 20 след първия манш, като отлично спускане направи и Камен Златков. Той беше 20-ти, въпреки че стартира с №38. Българинът започна добре и във втория манш, но пропусна врата в средната част на трасето, която влезе между ските му. Златков, който през този сезон за пръв път влезе в Топ 20 в Световната купа, не успя да завърши в слалома и на игрите в Пьонгчанг през 2018 г.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама