Италианец става треньор на волейболистките

15:55, 15 фев 22 / Спорт 25 1657 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Лоренцо Мичели е новият треньор на женския национален отбор по волейбол. В последните два сезона 51-годишният италианец води френския Волеро льо Канe. Там играе националката Ева Янева. Преди работата на френската Ривиера специалистът води полския Виска Скай Рес.

До назначаването му се стигна след като предишният наставник Иван Петков се оттегли от поста. Волейболната федерация и Петков си стиснаха ръцете и се разделиха приятелски. Иван Петков каза, че има други планове за бъдещето си и изтъкна, че има решения, които не са лесни, но трябва да бъдат взети.

Иван Петков напусна женския национален отбор по волейбол

Треньорската кариера на Мичели стартира в Робур Тибони Улбино. в италианската Серия В1, където остава три сезона. През 2000 г. се заема с Марке в Серия А-2. В продължение на десетилетие Мичели прави сериозно име в Серия А-1, където е бил треньор на грандовете Падова, Бергамо и Модена. Международнатна кариера на специалиста започва през 2011 година. За три сезона Мичели е начело на турския Екзешибаши. В този период италианецът печели две титли, две купи и две суперкупи на страната.

Христина Вучкова постави световен рекорд по победи с волейболния Конеляно

След успешния престой край Босфора треньорът сменя тима с полския Атом Трефл Сопот, където е от 2014 до 2016 година. И там Мичели печели титлата и купата. За една година се завръща в родината, за да поеме Пиаченца. В следващите сезони треньорът води Висла Скай Рес (Полша).

Мичели има опит и като национален треньор. През 2019 година води Естония, а е помощник на женския тим на Италия в периода 2002-2010 г., обявиха от Българската федерация по волейбол.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама