Облачна сряда

07:00, 16 фев 22 25 1523 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Облачността ще се увеличава и през деня ще е предимно значителна. На отделни места в Западна България ще превали дъжд, в планините - сняг. До обяд в низините и котловините в Южна България отново ще има мъгли. Ще духа слаб в източните райони до умерен югозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София - около 1°, максималните - между 11° и 16°, в София - около 12°. В районите, в които мъглите ще са по-трайни дневните температури ще останат по-ниски 7°-10°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но ще е без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 9°-13°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно, но само на отделни места, главно в масивите в Западна България ще превали сняг, под около 1500 метра - дъжд. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад - югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 0°, показва прогнозата на НИМХ. 

В четвъртък облачността временно ще намалее до слънчево, но към края на деня отново ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, а максималните - между 12° и 17°. През нощта срещу петък и в петък през страната ще премине бърз студен атмосферен фронт. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали дъжд, в планините над 1500 м - сняг. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него за кратко ще нахлуе студен въздух; дневните температури ще се понижат с 3-4 градуса.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама