Петков: Делим българите на две категории – крадци и спазващи закона

19:43, 14 фев 22 / Политика 25 2174 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Премиерът Кирил Петков говори за сблъсъка с ДПС и сезирането на прокуратурата за вицепремиера Асен Василев заради назначена данъчна проверка на депутата Делян Пеевски. „ДПС са страшно изнервени. Излизат извън контрол. Това не е типично за тях“.

Един от индикаторите, че се движим в правилната посока – виждам, че Делян Пеевски вика нещо от първия ред на парламента. Когато се спрях им казах: „Господа, проверките продължават – много интензивно и навсякъде“. Обещах и че ще се направи пълна проверка на т.н. „златни паспорти“. Явно тяхната реакция е на база страх“, каза Петков по повод краткия му разговор с ДПС в пленарната зала, който беше широко коментиран в медиите.

Петков: Краят на „златните паспорти“ ще дойде много скоро

Премиерът отрече някога да е казвал да не се закача бизнесменът Иво Прокопиев, както твърдят от ДПС. „Никога не съм казвал тези думи по никакъв начин. Няма кръг, който да не закачим, ако е функция на кражба на държавните пари. Оттук нататък няма кръгове. Оттук нататък делим българите на две категории – на крадци и на спазващите закона“, подчерта Петков.

Те още не могат да повярват, че ние сме на позициите, на които сме. Оглавили сме изпълнителната власт и нямаме никакви зависимости. Това никога не се е случвало и сега не знаят какво да ни правят. Още повече ги вбесява фактът, че ние сме много целенасочени и искаме да направим промяната, която сме обещали. Това не беше маркетинг, за да дойдем на власт“, посочи Кирил Петков.

Пеевски: „Просто Киро“ да намали спускането по снежните магистрали

И ГЕРБ, и ДПС всичките хвърлят медийни публикации и се опитват да сложат було върху нашата работа. Истината е, че хората усещат с корема си, че за първи път от 30 години има едни хора, които са решили да работят за техния интерес“, каза още той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама