Спряха климатиците в новата джамия в Кърджали

13:43, 14 фев 22 25 2141 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Сметка за ток от близо 9 000 лева спря климатиците в новата джамия в Кърджали. Най-големият мюсюлмански храм у нас вече се отоплява само за петъчната молитва.

От откриването си през септември до декември сметката за ток на новата джамия в Кърджали скача 10 пъти. Това принуждава Районното мюфтийство да предприеме драстични икономии. В студената джамия днес влизат все по-малко богомолци, въпреки че точно на тях мюфтийството разчита, за да си плати сметката.

Изцяло и благодарение на дарителски средства си плащаме сметките за ток, а не знаем докога ще издържим“, каза Мюмюн Мустафа, секретар на Районното мюфтийство в Кърджали, цитиран от bTV. 

Полезни съвети: Как да намалим сметката за ток

С разгърната площ от над 3000 квадратни метра многофункционалния комплекс „Новата джамия“ в Кърджали е най-големият у нас. 

Джамията е построена изляло с дарения от Турция и капацитетът ѝ е 1200 души. Храмът е с модерна климатична инсталация, която обаче в момента работи само пет часа в петък.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама