Владимир Илиев завърши 25-ти в преследването в биатлона

15:30, 13 фев 22 / Спорт 25 1638 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Владимир Илиев се класира на 25-о място в преследването на 12.5 км в състезанията по биатлон на олимпийските игри в Пекин. Българският състезател показа силно бягане, което му позволи да спечели шест места спрямо класирането си в спринта ден по-рано.

Илиев направи седем грешки в стрелбата, като единствено при последната беше с нула. Другите представители при мъжете Благой Тодев (6 грешки) и Антон Синапов (7 грешки) завършиха съответно 52-ри и 55-и.

Oлимпийският сняг се вижда чак от Космоса

Титлата спечели Кентан Фийон Майе, който беше безгрешен. Французинът завърши с чиста стрелба и добави второ злато в Пекин след това в състезанието на 20 км. Сребърен медал спечели Тарей Бьо, изостанал на 28 секунди, а бронзът отиде в руснака Едуард Латипов.

Големият фаворит Йоханес Тингес Бьо се движеше пръв до третата стрелба, при която направи три грешки и потъна до петото място, пише „Дневник“.

Милена Тодорова завърши на 31-о място в преследването 

Единствената българска представителка в преследването в биатлона на олимпийските игри в Пекин - Милена Тодорова, завърши на 31-о място. 

Тя допусна 6 грешки в стрелбата и не успя да повтори успешното си представяне от спринта, в който финишира на 17-о място. Въпреки че в началото се движеше между първите 12 и записа 2 безгрешни стрелби, тя претърпя срив и направи съответно 2 и 4 пропуска на рубежа. В крайна сметка Тодорова завърши на 4:33,7 минути от победителката. 

Трима български биатлонисти се класираха за олимпийското преследване

Златният медал отиде при фаворитката Марте Олсбу Рьозеланд от Норвегия. Това е втори пореден триумф за нея в Пекин след победата в спринта. В днешния ден (13 февруари) тя допусна само 1 грешка в стрелбата. 

Среброто отиде при шведката Елвира Йоберг, а бронзовото отличие е за Тирил Екхоф (Норвегия), която успя с добро бягане да навакса трите си грешки в стрелбата, пише bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама