Дъжд и сняг в Западна България

07:00, 13 фев 22 25 1721 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Времето ще е предимно облачно. До обяд на места в Западна България ще превали слабо - и дъжд, и сняг. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София - около 1°. Максималните ще са между 4° и 9°, в София - около 4°.

Над Черноморието облачността ще е предимно облачно, на отделни места със слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 6-8°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

В планините ще е предимно облачно и мъгливо. На места в масивите от Западна България ще превалява слаб сняг. Ще духа слаб източен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 5°.

В понеделник над Западна България облачността ще остане значителна, не са изключени изолирани слаби валежи. Над източната половина от страната облачността ще се разкъса и ще намалее. Ще духа слаб югоизточен вятър. Във вторник и над Западна България облачността ще се разкъса. Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще бъде слаб до умерен. Дневните температури отново ще започнат да се повишават, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама