Боряна Калейн е номинирана за №1 в Европа

11:13, 12 фев 22 / Спорт 25 1696 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Европейската вицешампионка от първенството във Варна Боряна Калейн е номинирана за №1 на 2021 година в класацията на Европейския гимнастички съюз (European Gymnastics).

Номинации са излъчени само в четирите олимпийски дисциплини – женска и мъжка спортна гимнастика, художествена гимнастика и скокове на батут.

Боряна Калейн завърши четвърта на Световното в Япония

Боряна е в елитната компания на олимпийската шампионка Линой Ашрам (от Израел), сребърната медалистка Дина Аверина (от Русия) и бронзовата Алина Гарнаско (от Беларус), която взе и световната титла на лента. Не на последно място в класацията е и изгряващата звезда София Рафаели (от Италия), спечелила бронзов медал на обръч на дебютното си световно първенство, информира beautyinsport.com, цитиран от БГНЕС. 

Златните момичета и Боряна Калейн със златни медали

Гласуването продължава до 22 февруари, като ще бъдат добавени и гласове от Facebook страницата на EG. Наградата пък ще бъде връчена на специален прием на 15 август в Мюнхен. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама