„Последните цигари на Даниел Митов“ в изложба на Ердоган

09:51, 11 фев 22 / Свят 25 2243 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

„Последната кутия цигари“ на бившия външен министър на България и настоящ зам.-шеф на ГЕРБ Даниел Митов е част от изложба в Турция, организирана лично от президента Реджеп Тайип Ердоган.

Става дума за стотици кутии цигари, които турският държавен глава е конфискувал от граждани и политици с обещанието да не пушат повече. Те са наредени в резиденцията „Бештепе“ с мотото „Дума за живот“, съобщи „Клуб Z“.

През 2016 г. на среща на НАТО във Варшава Ердоган забелязва българския външен министър Даниел Митов в стъклена „душегубка“ за пушачи. Турският президент твърди, че тогава убедил 38-годишния външен министър на България да откаже тютюнопушенето. След това е взел кутията му с цигари. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу е бил свидетел, че Митов е дал обещание да преустанови вредния навик.

Митов се подписал на кутията с цигари с обещание да спре да пуши.

Ердоган не понася тютюневия дим, отбелязват турските медии. Той е известен с това, че се опитва да убеди пушачите, с които разговаря, да спрат цигарите.

Известна като една от страните, където тютюнопушенето е най-разпространено, Турция забрани вредния навик на обществените места, в самолетите и автобусите през 1997 г. През 2008 г. страната въведе аналогична забрана за всички закрити пространства, откритите зони в държавните институции и транспорта.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама