Слънчев петък

07:00, 11 фев 22 25 1236 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Слънчев петек. В сутрешните часове, в отделни райони, главно в източната половина на Горнотракийската низина и по Дунав, видимостта за кратко ще е намалена. Вятърът ще е слаб от югозапад, след обяд в Дунавската равнина ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен. Температурите още ще се повишат и максималните ще са предимно между 14° и 19°, в София - около 14°.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 10°-14°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа предимно умерен вятър от запад-северозапад. Ще се затопли още и максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 5°.                     

През почивните дни през страната ще премине атмосферно смущение. В събота ще е все още сравнително топло, на места в Южна България до 14°-16°, но облачността бързо ще се увеличи. Вятърът, отначало в източната половина от страната, ще смени посоката си от североизток, до вечерта навсякъде ще е от изток-североизток и с него ще прониква сравнително студен въздух. Към вечерта и през нощта срещу неделя на отделни места, главно в Западна България, ще има и слаби превалявания, в планините и планинските райони - от сняг, в ниското - от дъжд. В неделя ще преобладава облачно време, на изолирани места в западните райони ще превали слабо - и дъжд, и сняг. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 4° и 9°, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама