До 14 градуса в четвъртък

07:00, 10 фев 22 25 1518 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Времето ще е предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от югозапад. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София около 11°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб северозападен вятър, който около и след обяд ще се ориентира от запад-югозапад. Максималните температури ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части преди обяд все още силен, север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 2°.

В петък ще бъде предимно слънчево. В отделни райони в източната част на Горнотракийската низина сутринта ще е с намалена видимост. Дневните температури ще се повишат още и максималните ще достигат на места до 15° - 17°. Вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад, постепенно през деня в Северна България ще се усили до умерен. В събота ще е все още сравнително топло, но облачността бързо ще се увеличи. Отначало в източната половина от страната вятърът ще смени посоката си от североизток, до вечерта навсякъде ще е от изток-североизток и с него ще прониква сравнително студен въздух. Към вечерта и през нощта срещу неделя на отделни места, главно в Западна България, ще има и слаби превалявания, предимно от сняг, показва прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама