Изчезнаха документи за 818 000 лева, похарчени от БФС

18:37, 08 фев 22 / Спорт 25 1952 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Изчезнали са ключови документи по скандала с държавните средства, изразходвани за организация на европейското първенство за юноши през 2015 година, съобщиха от Министерството на младежта и спорта

От ведомството алармираха за незаконосъобразни действия на служители, допуснали изчезването на проекта към договора. 

Има сериозни съмнения за незаконосъобразни действия от страна на служители на ММС, допуснали изчезването на проекта, който е неразделна част от договора, сключен между ММС и БФС, за предоставяне на целеви финансови средства в размер на 818 000 лева за организация и провеждане на Европейско първенство за юноши до 17 г. през 2015 година“, пише в съобщението от ММС.

Оттам посочват още, че заради липсващата документация към настоящия момент министерството не е в състояние да възобнови проверката. По казуса ще бъдат сезирани компетентните органи. 

Припомняме, че в края на 2019 г. разследване на bTV установи, че БФС е плащал за осветление, съдийска стая и стая за делегата на стадион „Черноморец“ в Бургас. Официални мачове от шампионата там не са играни.

В началото на месец май 2020 г. от футболната централа отрекоха твърденията за нецелесъобразни разходи по организацията и не приеха претенциите за възстановяване на сумата в размер на близо 145 хил. лева.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 13:13, 09 фев 22

Перука та питайте той ги е харчил по дискотека той знае къде са

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама