Вятърът стихва, но остава облачно

07:00, 09 фев 22 25 1304 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Облачността ще е променлива, над южните райони по-често значителна. На отделни места, главно в планинските райони ще прехвърчи сняг. Ще духа умерен северозападен вятър, който до вечерта ще стихва. Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София около 6°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Северният вятър ще отслабне и ще е до умерен, след обяд ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 8°-10°. Температурата на морската вода ще е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините остава ветровито със силен, по високите и открити части до бурен северен вятър. Облачността ще е значителна и на места ще превалява сняг. Има условия за виелици и снегонавявания. Максималната температура на 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 4°.                    

В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево. В отделни райони в равнинната част от страната при стихване на вятъра сутрин ще е мъгливо. Дневните температури ще се повишат още и максималните ще достигат на места до 15° - 17°. През първия ден вятърът ще е слаб, от запад-югозапад, през втория - отново ще е северозападен, постепенно през деня в Северна България ще се усили до умерен, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама