Chrome с ново лого за първи път от 8 години

18:20, 07 фев 22 / Свят 25 1922 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Технологичният гигант Google променя логото на своя интернет браузър Chrome за първи път от осем години, придавайки му по-свеж вид.

Първите промени от 2014 г. са много фини и обновената версия ще бъде видима в приложенията, в интернет мрежата и извън нея през следващите няколко месеца.

Елвин Ху, дизайнер за Google Chrome, написа в Twitter: Някои от вас може да са забелязали нова икона в актуализацията на Chrome Canary днес. Да! Ние освежаваме иконите на марката на Chrome за първи път от 8 години. Скоро новите икони ще започнат да се показват на вашите устройства“. 

Ху каза, че основната икона на марката е опростена чрез премахване на сенките, прецизиране на пропорциите и изсветляване на цветовете. Това e направено, за да се приведе в съответствие с по-модерния израз на марката на Google.

Освен това e установено, че поставянето на определени нюанси на зелено и червено един до друг създава неприятна цветова вибрация. Така че компанията въвежда много фин градиент към основната икона, за да смекчи това, правейки иконата по-достъпна. Синият кръг в средата на логото сега изглежда по-голям.

В поредица от туитовете Ху добавя, че компанията е създала специфични за операционната система персонализации, тъй като иконите трябва да бъдат разпознаваеми в Chrome, но също така добре изработени за всяка операционна система, съобщи БНР.

В ChromeOS иконите използват по-ярки цветове без градиенти, за да съответстват на външния вид на останалите системни икони. Освен това в macOS те изглеждат 3D. За Beta и Dev компанията Google приложи цветни панделки върху тях.

Логото на Google Chrome към момента на пускането му през 2008 г. беше лъскава триизмерна емблема. През годините то беше променено в 2D символ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама