Виолета Комитова ще се кандидатира за кмет на София?

11:15, 06 фев 22 / Политика 25 2218 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Бившият служебен регионален министър Виолета Комитова може да влезе в битката за кметското кресло в София на местните избори догодина. Това се разбра от нейно участие в БНТ. Тя не е казала, нито да, нито не, но хипотетично това може да стане.

Инициативата не идвала от самата нея, а от група безпартийни граждани, които са я потърсили и я увещавали да създадат инициативен комитет за издигането на нейната кандидатура. Те искали това, защото я харесвали и одобрявали действията ѝ като служебен министър. Самата Комитова обаче така и не потвърди категорично, че би се кандидатирала.

В обществото има нагласа за нов кмет на София. В същото време не трябва да се оспорват успехите на сегашния кмет Йорданка Фандъкова“, каза още тя.

Комитова коментира темата и пред TV+, като посочи, че предложението я ласкае, но идеята предстои да се обсъжда. „Истината е, че ако това стане, аз ще подходя много отговорно към тази работа и ще дам всичко от себе си за добър резултат“, посочи тя.

Много съм изненадана от това, но аз винаги съм работила по този начин – ясно, открито и почтено, може би това се е харесало на хората. Работата ми на служебен министър е била само в полза на обществото и в много голяма моя вреда. С мен не е имало никакви политически разговори или сондажи по темата. Ако някога обявя свое участие, тогава може да говорим“, посочи още арх. Комитова.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама