„Дюн“ получи 11 номинации за наградите БАФТА

15:10, 06 фев 22 / Култура 25 1818 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Научнофантастичният епос „Дюн“ на режисьора Дени Вилньов, който може да се похвали със звезден актьорски състав, включващ Тимъти Шаламе и Зендая, получи най-много номинации за тазгодишните филмови награди БАФТА – 11.

Готическият уестърн „Силата на кучето“ с Бенедикт Къмбърбач в ролята на плашещ каубой получи 8 номинации.

„Белфаст“ на Кенет Брана, който представлява черно-бял преразказ на детството му в Северна Ирландия, получи шест номинации.

„Дюн“ ще има продължение

Последната роля на Даниел Крейг като Джеймс Бонд в „Смъртта може да почака“ получи пет номинации - включително за изключителен британски филм.

„Дюн“ получи цели 11 номинации, сред които за най-добър филм, операторско майсторство, визуални ефекти, костюми, грим и прически и оригинална музика. Филмът на режисьора Дени Вилньов беше приет еднакво добре от критиката и зрителите, като лентата е базирана на класическата научнофантастична книга на Франк Хърбърт от 1965 г., пише bTV.

Другите номинирани ленти в категорията за най-добър филм са „Белфаст“, „Не поглеждайте нагоре“, „Силата на кучето“ и „Licorice Pizza“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама