Гърция се готви за рекорден туристически сезон

19:25, 05 фев 22 / Свят 25 1581 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Гърция очаква много силен туристически сезон. Сключени са договори за рекорден брой круизни кораби. Изключително обнадеждаващи са резервациите за круизен туризъм, като Гърция се превръща в топдестинация за тази година, заяви министър Василис Кикилиас.

Очаква се годината да бъде рекордна. Интересът например към Солун се е увеличил с 300%, като първият круизен кораб с американски туристи вече акостира на пристанището.

Интересът към гръцките острови е толкова голям, че на Миконос и Санторини се налага да бъде регулиран броят на пристигащите кораби. Има дни, в които е невъзможно да се обслужат всички туристи, които се намират на двата острова. В експлоатация са и нови пристанища. Родос и Корфу също изискват някаква регулярност на круизните кораби, пише БНТ.

Милионите туристи тази година ще имат възможност да опитат и от цитрусови плодове, произведени в Пелопонес. Фермерите там промениха отглежданите култури, като се оказа, че климатът и почвата са подходящи за манго, ананас и авокадо. Местните фермери работят по европейска програма, като дори вече са сключени първите договори за износ на цитруси.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама