Борисов осъди Манолова за 10 хил. лева

17:05, 03 фев 22 / Политика 25 1469 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Бившият премиер Бойко Борисов осъди лидера на „Изправи се БГ“ Мая Манолова за 10 000 лева плюс лихвата и дължимите разноски по делото, съобщават от Софийския районен съд.

Причината - на 1 ноември 2019 г. в предаването „Лице в лице“, както и в брифинг, излъчен във Facebook, Манолова „изнесла обидни думи и изрази по отношение на Борисов“.

В интервюто си тя казва: „Тази сутрин във вашата телевизия беше един арогантен човек, който избълва редица клевети, обиди и грозни внушения. Срам ме е заради него, срам ме е, че това е човекът, който ни представлява пред света“.

Бившият премиер твърди, че тези думи били унизителни и обидни за него, възприел ги „изключително тежко“ и били накърнени „личната му чест и достойнство“.

„Представили са образа и личността му в негативна светлина пред неограничена аудитория от зрители на предаването с цел засягането му публично, вследствие на което претърпял неимуществени вреди, изразяващи се в психологически, душевни и емоционални болки и страдания“, се посочва в решението на съда, цитирано от bTV.

В предаването също така Мая Манолова обвинява Борисов в престъпление, което съдът отсъжда като клевета. Отправеното обвинение е следното: „Човекът, който пусна братя Галеви да избягат от правосъдието, докато беше премиер, твърди, че те били фактор в изборите за София. Никога не съм била техен адвокат, никога не са работили за мен, но за него – да, за ГЕРБ – да. Те са работили за техните кампании”.

Манолова осъди Борисов за клевета

Борисов посочва, че „посочените твърдения са неверни и позорящи, които са от естеството да предизвикат негативна обществена реакция и недоволство в обществото, насочвайки общественото внимание към събития, които никога не са се случвали…“.

Решението подлежи на обжалване. 

Манолова: Оставям Борисов да „трепери“ като говоря

„Борисов бил доволен, че ме осъдил за твърдението, че е „арогантен“. Решението, разбира се, не е окончателно. Но за мен истината няма цена, оставям на вас да прецените, дали Борисов е арогантен“, коментира във Facebook Мая Манолова решението на съда.

Готова съм да плащам за истината, за да не плащат хората за некадърно управление“, заяви тя и подчерта, че ще обжалва.

До тогава оставям Борисов да „трепери“ като ме чуе да говоря, както твърдят свидетелите по делото – двамата „piar Boiko“. А той да не бърза да се радва, защото аз вече го осъдих още преди половин година за неговите лъжи и клевети“, написа още Мая Манолова.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама