Американската армия уволнява всички неваксинирани военни

09:58, 03 фев 22 / Свят 25 1605 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Американските войници, които отказват да получат ваксина срещу Covid-19, ще бъдат незабавно освободени, съобщи американската армия, заявявайки, че този ход е критичен за поддържане на бойна готовност.

Заповедта на армията се отнася за войници от редовната армия, активни армейски резервисти и кадети, освен ако не са одобрени или очакват изключения, се казва в изявление.

Припомняме, че Пентагонът направи ваксината задължителна за всички военнослужещи още през август 2021 г.

САЩ разполагат още войници в Източна Европа, България не се споменава

По-голямата част от всички военнослужещи на активна служба са получили поне една доза. Приблизително 79 униформени военни от различните служби са починали от новия коронавирус.

„Готовността на армията зависи от войниците, които са готови да се обучават, разгръщат, да се бият и да спечелят войните на нашата страна“, каза военният секретар Кристин Уормут.Неваксинираните войници представляват риск за силите и застрашават готовността на армията, изтъква той. 

Други клонове на американската армия, включително американските военновъздушни сили, вече са започнали да освобождават онези, които са избрали да не получават ваксина срещу Covid, пише „The Guardian“, цитиран от news.bg. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама