Кметството в Сараево светна в цветовете на българското знаме

14:03, 01 фев 22 / Свят 25 1710 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Кметството в Сараево светна в цветовете на знамето на България - първата държава, признала независимостта на Босна и Херцеговина преди 30 години, съобщи тамошният вестник „Дневни аваз“.

На 15 януари 1992 г. България първа признава независимостта на Босна и Херцеговина и на Северна Македония. Страната ни също бе и сред първите държави, които признаха независимостта на Словения и Хърватия.

Кметът на Сараево сподели, че осветяването на сградата на кметството е символичен акт на приятелство към България.

„Тази вечер кметството беше осветено с цветовете на знамето на Република България, първата държава, признала независимостта на Босна и Херцеговина на този ден през 1992 година (не е известно откъде идва разминаването в календара, б.р.). С този символичен акт на приятелство искаме да изразим нашата благодарност за подадената ръка в трудните моменти от нашата история, написа кметицата Бенямина Карич в профила си в Twitter, цитирана от „ Клуб Z“.

Публикация имаше и на профила на босненското външно министерство в социалната мрежа. „Кметството на Сараево тази вечер - в цветовете на българското знаме. Ние отправяме нашата искрена благодарност на нашите приятели и партньори, първата страна, която е признала независимостта на Босна и Херцеговина през януари 1992 г., за щедрото дарение от 258 570 ваксини. Благодарим ви“, пишат оттам.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама