Нинова атакува Йотова: Не може да определя срок на годност на кабинета

10:58, 29 яну 22 / Политика 25 2075 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Корнелия Нинова отново влезе в челен сблъсък с Президентството - този път заради изказване на вицепрезидента Илияна Йотова.

Преди седмица Йотова предупреди новото правителство, че „няма 100 шанса, а има 100 дни“ и ако не покаже резултати, „тази коалиция ще се замине и ще ходим на нови избори“. „Трябва да има малко по-голяма подреденост в действията на правителството. Някой министър си предлага някакъв закон, без да се координира с останалите. Може би защото е сложно в четворна коалиция“, предупреди Йотова ден, след като встъпи във втория си мандат като вицепрезидент. 

Предупрежденията на Илияна Йотова обаче бяха посрещнати на нож от Корнелия Нинова, която не просто част от правителството, а заема поста на вицепремиер.

Не виждам правомощия на вицепрезидента да определя срок на годност на правителството. Госпожа Йотова си позволи да каже Имате 100 дни и след това може би отиваме на избори“. Нито е в правомощията на президентската институция, нито е и морално да се поставят такива условия пред правителството. Този парламент е избран от народа, това правителство е излъчено от този парламент и в България има разделение на властите. Нека има спорове между институциите, но в рамките на разделението.“, отговори Нинова в ефира на БНТ.

Напрежението между Позитано“ 20 и Дондуков“ не стихва

Въпреки критиките си към вицепрезидента Корнелия Нинова увери, че няма напрежение между нея и президентската институция. Президентът Румен Радев си има своите правомощия и ги упражнява, допълни тя. Поясни, че е пропуснала церемонията по встъпване в длъжност заради конгреса на БСП, но е поздравила президентската двойка за началото на втория им мандат.

На въпроса защо е избрала да назначи за началник на своя кабинет в Министерството на икономиката един от най-отявлените критици на Радев и бивш негов сътрудник Калоян Методиев, тя отговори, че иска в екипа си "почтени и некорумпирани хора, които имат качества за тази работа

Нинова обяви, че не е променила мнението си за това, че Продължаваме промяната е президентски проект, каквато теза лансираше преди парламентарните избори и преди включването на БСП в коалиция с тях. Тогава очевидно имаше връзка между президента и Продължаваме промяната, тя беше показвана и с думи, и с действия. Не съм променила мнението си“, каза тя. 

И Мая Манолова под прицел

Нинова коментира и намерението на Мая Манолова да прави нова лява партия, след като вчера бившият омбудсман и ексдепутат от БСП обяви, че се подготвя нов политически проект с нейно участие. 

Мая Манолова събира нова лява партия

Мая Манолова да си говори каквото си иска, тя все прави опити за нови проекти, но хората ще разберат кой в действителност полага грижи за тях, каза Нинова. Според нея всички, които пробвали да правят леви проекти, окупират програмата на БСП.

Захванахме голяма битка с колекторските фирми, ако Мая Манлова е написала такъв закон, той е някъде в чантата ѝ, ние за първи път написахме закон за колекторските фирми и през февруари месец той ще влезе в парламента, подчерта вицепремиерът и изтъкна - да се готвят ЧСИ-тата, закани се Нинова. Искам да сложим ред, правила и отговорност, няма да се огънем пред никого, това е механизмът за взимане на решения, каза тя.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Възмутен 17:08, 29 яну 22

Корнелия Нинова много милостиво не конкретизира в коя точно чанта на сестра Галева е колекторският закон. Някой може ли да преброи чантите на сестра Галева - Версаче, Гучи, Шанел, Луи Вютон, Прада, Фурла, Долче и Габана... Всяка за по няколко хиляди евро. И не само чантите - палта, манта, костюми, обувки, шалчета, рокли, финтифлюшки. Ако на уебсайта www.pik.bg въведете "Мая Манолова Шанел Луи Вютон" ще се покажат статиите и снимките със скъпи парцалки на сестра Галева - над 20 броя палта и манта, над 40 броя костюми, обувки, боти, ботушки, блузки, шалчета, рокли, също и впитите в 57-годишните й крака тийнейджърски черни кожени панталони...Класика!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама