Ученци от Силистра с първо място в Националния конкурс „Посланици на здравето“

14:19, 15 яну 22 25 1375 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Учениците от 2.а клас от ОУ „Иван Вазов“ в Силистра, с ръководител Севгинар Хамди, спечелиха първо място в XIII издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“.

Конкурсът се организира в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г., по инициатива на Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерство на образованието и науката, Министерство на културата, Министерство на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите, Офиса на СЗО в България и Българския младежки Червен кръст, съобщиха от Община Силистра.

Чрез проектите са реализирани интерактивни дейности за ограничаване на рисковите за здравето фактори, които включват - електронни приложения, интернет сайтове и електронни книги за здравословно хранене, спортни прояви - състезания и турнири; туристически и еко походи; ролеви игри; дебати и дискусии; сътрудничество и работа в екип между поколенията с цел запазване на българските традиции; почистване на замърсени райони в различни населени места в страната и др., които се провеждат от март до ноември.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама