Над 38 000 лв. бонуси са получили Спецов и заместниците му в НАП

08:43, 27 яну 22 25 1636 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Изпълнителният директор на Приходната агенция Румен Спецов и неговите трима заместници са получили общо 38 200 лв. допълнителни възнаграждения за три месеца.

Всички служители на агенцията общо за една година пък са взели 32 млн. лева допълнително към заплатите си. Информацията идва след две запитвания до агенцията  - от гражданско сдружение БОЕЦ и от депутата Христо Гаджев, предаде bTV. 

Данните за допълнителен стимул от 38 200 лв. за 3 месеца към шефовете на Приходната агенция са посочени в отговор на министъра на финансите Асен Василев до депутата от ГЕРБ Христо Гаджев.

„Общо е за тримата, но имайки предвид, че ръководителят взима най-голяма заплата. Можем да предположим, че за него ще е около 60% от сумата. Нека бъдат така добри и коректни да публикуват критериите, по които се определят тези възнаграждения и да ли са по правилата и за останалите служители на НАП“, посочва той.

За bTV от Приходната агенция не уточниха конкретните получени суми от шефа Румен Спецов с обяснението, че са вид лични данни, защитени от закона.

Колкото до редовите служители - само в централното управление на Приходната агенция допълнителните възнаграждения са над 10 от общо 32 милиона лева за 2021 г. Данните публикува най-напред гражданското сдружение „Боец“.

„Допълнителното възнаграждение за постигнати резултати се определя въз основа на поставена оценка на структурните звена и на индивидуална оценка на служителите. Оценките се извършват от определени оценяващи ръководители и се контролират от ръководители на по-високо ниво“. 

 

В края на 2021 г. данъчните обявиха, че са събрали над 3.2 млрд. лв. повече в сравнение с 2020 г. Те изчислиха, че така приходите на агенцията са достигнали рекордните 28.2 млрд. лв.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама