Конгресът на БФС през март няма да бъде изборен?

15:40, 25 яну 22 / Спорт 25 1710 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Конгрес на Българския футболен съюз (БФС) през март ще има, той обаче няма да е изборен. Това стана ясно след първия за годината Изпълком на централата.

Дневният ред на конгреса обаче вече е ясен - освен гласуването на бюджета за период 2022-2026 г., има следващи точки, включващи освобождаване от длъжност на президента на БФС и на членовете на Изпълнителния комитет и избор на нов президент и изпълнителен комитет за периода 2022-2026 г. Което значи, че избори трябва да има.

Президентът Борислав Михайлов отказа да отговаря на въпроси, свързани с Димитър Бербатов и щаба му, които внесоха подписка на повече от 1/3 от клубовете в България за свикването на изборен конгрес за нов президент на БФС на 18 март.  „За последен път отговарям на този така наречен инициативен комитет. Изпълкомът е насрочил конгреса още през септември. През октомври 2021 г. беше проведен изборен конгрес“, каза Михайлов, цитиран от bTV.

Съдът спря вписването на Борислав Михайлов като президент на БФС

Той реагира остро на журналистическите въпроси, свързани с Бербатов и исканията му. Михайлов още веднъж каза, че уставът на централата е категоричен и настоящото ръководство на БФС има пълен мандат. Не съм юридическа кантора да отговарям на такива въпроси. Явно не сте запознат и трябва да прочетете устава. Всичко е коректно и нормално. Събрали сме се на пресконференция по хубав повод, а не за други неща“, изтъкна Михайлов.

Припомняме, че в средата на октомври Бербатов беше основният съперник на дългогодишния президент на БФС Борислав Михайлов на извънредния конгрес. Тогава Михайлов беше обявен за победител, но от екипа на Бербатов оспориха вота с твърдението, че е трябвало да има балотаж.

Изпълкомът е решил Ясен Петров да остане на селекционерския пост на националния отбор, поне до края на мачовете от Лигата на нациите. Поставената му цел е първото място в групата. Бившият международен съдия Виктор Касай пък ще бъде новият шеф на съдийската комисия към БФС. Договорът на унгареца е за година и половина. 46-годишният Касай ще дойде със свой асистент, а съдийската комисия ще бъде в същия вид към момента. Доскоро той е бил начело на съдиите в Русия.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама