Публичен линч: Ученици нападнаха своя връстничка и заснеха агресията

17:19, 24 яну 22 25 2309 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Пореден случай на агресия сред тийнейджъри. Младежи се сбиха в столичен мол – жертва на ударите е момиче.

Видео в социалните мрежи показва как момичето е повалено на земята, удряна и заривана в сняг. Наоколо от младежите видимо се забавляват, като се чуват възгласи приветстващи агресията.

Пред bTV един от младежите, които разпространяват видеото с боя разказва, че причината за агресията е момче.

От търговския център, където се е случило нападението, остро осъдиха агресията. „Конфликтната ситуация е възникнала внезапно, но благодарение на бързата реакция на охранителите (в рамките на 3 до 4 минути) и последваща на органите на реда, е овладяна без да се стига до разрастване на инцидента. Информацията по случая е предадена на полицията“, посочват от там.

От СДВР проверяват случая, за да бъдат установени причините, довели до агресията, а Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) се самосезира.

Агенцията апелира към цялото общество да не бъдем безучастни към случващото се с всяко едно дете. Те напомнят, че ако някой има информация за насилие над дете или, че дете е в беда, може да сигнализира Държавната агенция за закрила на детето анонимно и безплатно, като се обади на Националната телефона линия за деца 116 111. Сигналът ще бъде приет от специалисти, които имат бърза връзка с Отделите за закрила на Агенцията за социално подпомагане и Районните управления на МВР. На линията се оказва и психологическа помощ 24 часа в денонощието. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама