Серия от влакови инциденти у нас

16:50, 21 яну 22 25 1793 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Серия от влакови инциденти станаха у нас тази сутрин.

Пътнически влак помете кола на прелез. Двамата пътници от автомобила са загинали. Влакът е пътувал по направление Горна Оряховица – Русе Разпределителна, а инцидентът е станал малко преди 9.00 часа между гарите Акация и Янтра при неправомерно преминаване на прелез
с редовно задействана прелезна сигнализация,
 съобщиха от БДЖ.

Движението на влаковете в района е спряно, а пътниците в участъка ще бъдат
превозвани с автобуси по направлението между Горна Оряховица и Русе, уточниха от НКЖИ.

Два товарни влака се сблъскаха на гара „Илиянци“

По-рано днес две товарни компзиции се сблъскаха в района на столичната гара „Илиянци“, , след като са тръгнали по едно и също време. Инцидентът е станал около 3.30 часа тази сутрин.

От 8-ми коловоз, с редовен изходен сигнал, в посока гара Курило тръгва празна товарна композиция на частен превозвач. В същото време от 9-ти коловоз, без подаден изходен сигнал, в посока гара Световрачане тръгва друга празна товарна композиция на същия превозвач. На стрелка 39 двата локомотива се удрят и дерайлират. И двата влака са на частния превозвач „Булмаркет“ и вече са вдигнати. 

Няма пострадали машинисти, няма и разлив на гориво.

Не е имало опасност за населението в района. Поради възникналия инцидент беше отменен крайградският пътнически влак № 20270 от Лакатник за София. Пътниците за този влак са превозени със следващата композиция по това направление. По същата причина пътническият влак № 20111 от София за Враца замина с 24 минути закъснение от Централна гара София. Движението на всички останали влакове в участъка не е засегнато и се осъществява без затруднения, съобщиха от БДЖ.

Предвид зимната обстановка и обилния снеговалеж в Западните области на страната
движението на влаковете се осъществява без сериозни закъснения и към този момент няма
участъци с прекъснато движение на влаковете, предизвикано от усложнената
метеорологична обстановка.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама