Арестуваха „испанския Пабло Ескобар“

16:41, 16 яну 22 / Свят 25 1618 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Испанската Национална полиция арестува в Толедо главният вносител на хероин в страната, известен като „испанския Пабло Ескобар“. При операцията са задържани още 9 души, в които са открити 55 килограма хероин.

Задържаният, чието име не се споменава, е внасял хероина главно от Холандия, след което го е разпределял в своя база в провинция Толедо за Мадрид, Кастилия и Леон, Кастилия ла Манча и Естремадура.

Той е свързан и с международна мрежа за трафик на наркотици, управлявана от турски гражданин. В хода на разследването, започнало още през март 2021 година, става ясно, че „испанският Пабло Ескобар“ е пътувал през юли и септември до Истанбул, за да уговори условията за вноса и разпределението на наркотика в Испания.

Полицаите са следили месеци наред стъпка по стъпка доставките, препакетирането на хероина и пласирането му. Подслушвани са телефонните разговори между членовете на престъпната мрежа, след което са разкрити и местата на които е държан наркотика, пише БНР.

При обявяването на детайлите се споменава за камион с българска регистрация, от който на бензиностанция до Мадрид са прехвърлени в лека кола три големи пакета.  По-късно леката кола е спряна от полицаите и в нея са открити 85 пакета хероин. Двамата шофьори са арестувани.

При последвалите арести на други членове на престъпната група са намерени голямо количество пари, оръжие, наркотици, крадени коли и мотоциклети.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама