Плейофите на NFL стартират по MAX Sport този уикенд

15:13, 14 яну 22 / Спорт 25 2174 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Стартът на плейофите в NFL ще покажат каналите на MAX Sport този уикенд. Редовният сезон на най-силната лига по американски футбол приключи и от тази седмица е време да започне заключителната част на шампионата. 

В плейофите се включват първите 7 отбора от AFC (Американската футболна конференция) и NFC (Националната футболна конференция) от редовния сезон. Отборите с най-добри показатели от двете конференции се класират директно на втория етап, а останалите започват участието си от уайлд кард (wild card) плейофите. Именно мачовете от „уайлд кард“ плейофите ще могат да гледат зрителите на MAX Sport този уикенд и в началото на новата седмица. При това спортните канали на А1 ще излъчат всичките 6 мача от този първи етап на плейофите. 

Снимка: А1

Първият двубой е в събота вечер, 15 януари, от 23:30 ч. и в него ще се изправят два тима от AFC – Синсинати Бенгалс и Лас Вегас Рейдърс. След това, след полунощ, от 03:15 (вече на 16 януари) е друг сблъсък от AFC Бъфало Билс – Ню Ингланд Пейтриътс. И двата мача ще бъдат излъчени по MAX Sport 1.

В неделя вечер предстоят още 3 срещи, като 2 от тях са в удобен за българския зрител час. В 20:00 шампионите от Тампа Бей Бъканиърс приемат Филаделфия Ийгълс, а в 23:30 Далас Каубойс се изправят срещу Сан Франциско 49. След полунощ, от 03:15 на 17 януари, е и двубоят Канзас Сити Чийфс – Пистбърг Стийлърс. И трите сблъсъка ще бъдат предавани пряко по MAX Sport 2.

По MAX Sport 2 e и последният от 6-те уайлд кард плейофа Лос Анджелис Рамс – Аризона Кардиналс. Той ще се играе 18 януари от 03:15 ч.

Този сезон е дебютният за NFL в родния ефир и българските фенове на американския футбол имат възможност да го гледат благодарение на MAX Sport. Спортните канали на А1 излъчиха над 30 мача по време на редовния сезон и предстои да покажат всичко най-интересно от плейофите до големия финал – а именно най-гледаното спортно събитие отвъд Океана Супербоул, който ще се състои на 13 февруари.

Снимка: А1

Освен американски футбол, феновете традиционно ще могат да гледат и най-интересните мачове от Серия А през уикенда. Дербито на кръга в Италия ще изправи един срещу друг заемащия 4-то място Аталанта и лидера Интер. Двубоят е в неделя вечер от 21:45 ч. и е част от програмата на MAX Sport 3. 

Другите интригуващи сблъсъци от Калчото през уикенда ще противопоставят Салернитана – Лацио от 19:00 ч. в събота и Ювентус – Удинезе от 21:45 ч. същия ден. В неделя от 19:00 пък е двубоят Рома – Каляри. Срещите ще бъдат предавани пряко по MAX Sport 3.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама