„Дерзайте, корнелианци“: Още едно уволнение от „Дума“

14:20, 14 яну 22 25 1486 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

След скандала с отстраняването на журналиста от в. „Дума“ Велиана Христова, днес Велислава Дърева също се оплака, че „репресиите продължават“ и името ѝ вече не фигурира в карето на вестника.

„От днес, 14 януари и аз не съм част от екипа на ДУМА. Просто са махнали моето име от карето на вестника. Тез храбреци, гаулайтерите на Вождесата, даже не посмяха да ми го кажат лично. Поне по телефона. Безкрайни са чудесата корнелиански! Уволняват те подло, бандитски, иззад ъгъла! Без аргументи, без мотиви, без обяснения.

Дерзайте, корнелианци! Репресиите продължават!“, написа Дърева в своя Facebook. 

Велислава Дърева e дългогодишен член на Националния съвет на БСП и бе част от Инициативния комитет, който издигна Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат. Тя е и сред критиците на лидера на левицата Корнелия Нинова и неведнъж ѝ е искала оставката. А вчера Дърева се присъедини към петицията в подкрепа на Велиана Христова, като написа гневен коментар: „Фюрерката и нейните гаулайтери уволниха Велиана. Репресиите продължават“. 

Журналист от „Дума“ уволнен заради критики към Нинова?

Отстраняването на Велиана Христова от вестника предизвика бурни реакции от страна на гилдията. Те създадоха и петиция в нейна подкрепа. А сред подписалите се са и бившият министър на образованието Красимир Вълчев и ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков. Вицепрезидентът Илияна Йотова също я защити чрез пост в социалните мрежи. 

Много колеги на Христова изразиха своето възмущение към постъпката на редакцията и заподозряха, че именно Корнелия Нинова има пръст в това. 

Журналистката също написа във Facebook, че до отстраняването ѝ се е стигнало, след писмо от 30 души от редакцията, в което са опровергали „множество лъжи, изречени за вестника на пленум на НС на БСП от Корнелия Нинова“. Според Христова от думите на лидера на левицата се е разбирало, че по време на ограничителните мерки, когато журналистите от „Дума“ са работили дистанционно, не са свършили достатъчно работа, а са взимали заплати.

Малко по-късно и от БСП излязоха с позиция, в която твърдят, че нито един човек не е уволняван от в. „Дума“. От столетницата изтъкват дори, че вестникът е отворен да публикува статии на Велиана Христова, като дори я наричат „безспорен авторитет“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 10:07, 15 яну 22

Велислава, да не ти е за първи път уволнението. Ами, пенсионерка си, гледай си старините и дайте път на младите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама