„Да, България“ изключи Методи Лалов

15:24, 13 яну 22 / Политика 25 1166 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Национална контролна комисия на „Да, България“ е изключила столичния общински съветник Методи Лалов от редиците на партията. Новината бе съобщена от самия Лалов, който обяви, че ще остане в градския парламент на столицата като независим общински съветник.

„Настоящото ръководство на „Да, България“ потвърди думите ми, че превръща партията в търговско дружество и е готово да се разправи с всеки, който не одобрява клиентелистки практики (...) С това ръководството изпревари планираното от мен напускане на партията след Националната конференция на 29.01.2022 г. и ме лиши от възможността да говоря за проблемите на паритета на тази конференция“, пише Лалов във Facebook.

 
 

Общинският съветник прогнозира, че единствен кандидат за лидер на партията ще бъде подалият формално оставка Христо Иванов, а повечето кандидати за членове на Изпълнителния съвет ще са хора около Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева.

По думите му „Да, България“ отдавна не е партията на Кристиан Таков и Мануела Малеева и това се вижда от „напускащите и симпатизантите, които изпраха да дадат гласа си на друга партия на последните избори“.

Припомняме, че през 2019 г. Методи Лалов напусна съдебната система, за да влезе в политиката. Бившият председател на Софийския районен съд влезе стана част от „Да, България“ след 16 години като магистрат заради „гибелта на съдебната система“, която според него има политически корени. Малко по-късно той оглави листата на партията за общински съветници в София, а след това спечели място в местния парламент.

През септември миналата година Лалов подаде оставка като председател на групата на „Демократична България“ в Столичния общински съвет заради различия с „някои от политическите му съдейственици“. Преди парламентарните избори на 14 ноември Лалов алармира за проблеми вътре в партията и поиска оставката на Христо Иванов и промени в ръководството. Заради лошия резултат на изборите лидерът на партията подаде оставка, а на 29 януари трябва да бъде избран нов председател на партията.

Преди месец Методи Лалов обяви, че се завръща към правото, но в нова роля - вече като адвокат, и официално е вписан в Софийската адвокатска колегия.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Малииии 16:19, 13 яну 22

Голямо чудо. Този отдавна трябваше да се е разкарал. Чакам следващия да е Ицко ...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама