Джокович призна за грешки и невярна декларация

10:15, 12 яну 22 / Спорт 25 1702 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Сръбският тенисист Новак Джокович призна, че е направил „грешна преценка“ и е дал интервю на френски журналист, въпреки че е бил с положителен тест COVID-19. Той потвърди още, че член на неговия екип е подал декларация с невярно съдържание по отношение на историята на пътуванията му преди да влезе в Австралия.

Джокович прекарал Covid-19 през декември?

34-годишният сърбин обясни несъответстващите данни около положителния му PCR тест и собствените си действия в следващите няколко дни, в които Джокович не бе под карантина, а се срещна с много хора, на снимките с които се вижда, че не носи никакви предпазни средства. 

Грешката

Искам да подчертая, че се постарах да осигуря безопасността на всички и проведох своевременно тестове“, заявява световният № 1 в тениса. Той обяснява, че след след съмнения за Covid-19 като контактно лице е посетил дискусия на живо на закрито, а ден по-късно награждава млади сръбски тенис надежди, защото към онзи момент няма симптоми, а направените бързи тестове са с отрицателен резултат.

Въпреки това тенис звездата си прави и PCR тест. След като той се оказва позитивен отменя всички свои ангажименти освен интервю за френското издание Екип за да не разочарова журналиста и изданието. Именно това свое решение той отчита като грешка, въпреки че подчертава как е направил всичко възможно да спазва социална дистанция и да носи маска постоянно освен за фотосесията.

Невярната декларация

По-нататък Джокович обяснява, че митническата му декларация е попълнена от неговия екип, а агентът му е допуснал административната грешка, за която се извинява. По думите на Ноле в документа е отбелязано грешно поле относно пътуванията му преди пристигането в Австралия. Несъмнено това е човешка грешка. Живеем в трудни времена на глобална пандемия и понякога такива грешки се случват“, посочва тенисистът.

Повече няма да коментирам нищо по темата от уважение към Австралия, властите и текущата процедура. Да играя в Мелбърн за мен е винаги чест и привилегия. Просто искам възможността да играя с най-добрите пред една от най-добрите публики в света“, посочва на финал световният № 1 в тениса.

 

Джокович пристигна в Австралия миналата седмица за участие в турнира Australian Open, но беше задържан от граничните власти, защото властите откриха проблем с визата му. В понеделник съд в Австралия постанови, че тенисистът трябва да бъде незабавно освободен от хотела, в който е задържан, а визата му да бъде подновена, припомня Свободна Европа.

Джокович спечели делото за депортацията си

Проблемът с участието на Джокович в откритото първенство на Австралия е свързан със стриктните противоепидемични мерки, действащи в държавата. Основно изискване към играчите е те да са ваксинирани срещу COVID-19. Джокович беше допуснат с т.нар. медицинско изключение. Адвокатите чу посочиха, че той е дал положителен тест за COVID-19 на 16 декември и е имал необходимите разрешения да влезе в Австралия.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама