Валежите спират, но остава студено 

07:00, 12 яну 22 25 1384 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Валежите в почти цялата страна ще спрат. Облачността ще се разкъсва и в повечето райони ще преобладава слънчево време. Значителна ще се задържи над по-голямата част от Дунавската равнина, по високите полета на Западна България и крайните югоизточни райони, където на отделни места ще прехвърча сняг. В източната половина от страната северният вятър ще отслабне и ще е до умерен, докато в западната ще е почти тихо. Ще е студено с максимални температури между минус 3° и 2°, в София – около минус 2°.

По Черноморието ще е ветровито. Ще духа силен вятър от север-североизток, който през деня постепенно ще отслабва. Валежите постепенно ще спрат, най-късно по южното крайбрежие, и облачността ще се разкъсва. Ще е студено с максимални температури между минус 1° и 2°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

В планините преди обяд на много места все още ще превалява сняг, но валежите бързо ще спрат и облачността на много месата ще се разкъса. По-значителна ще се задържи над Странджа и Сакар. Ще духа силен, по билата бурен североизточен вятър. По старопланинските проходи ще има навявания. Ще е студено с максимална температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 4°, на 2000 метра - около минус , показва прогнозата на НИМХ. 

В четвъртък облачността ще намалее, над много райони до слънчево време. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от запад-северозапад. В петък вятърът отново ще се усили, в Дунавската равнина и Горнотракийстана низина ще е умерен. Облачността ще е променлива, без валежи. Сутрин ще е студено, с минимални температури в отделни райони до минус 10° - минус 12°, а дневните ще се повишат, максималните в петък ще са между 5° и 10°.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама