Силно земетресение разтърси Кипър

11:10, 11 яну 22 / Свят 25 2414 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Земетресение с магнитуд 6,4 по скалата на Рихтер бе регистрирано тази сутрин в Кипър, съобщи Европейско-средиземноморският сеизмологичен център. 

Трусът е регистриран в 3:07 ч. на 50 км северозападно от град Полис Хрисохус в западната част на острова. Той е бил усетен и в Турция, Египет и Израел. Няма данни за жертви и разрушения.

Кипър се намира в предразположена към земетресения вторична зона, но трусове от такъв мащаб са необичайни. Най-голямото земетресение за последните години е с магнитуд 6,8 през 1996 г., което отнема живота на двама души в крайбрежният град Пафос.

В Израел се съобщава, че все още се усещат трусове, пише БГНЕС. 

След 5:30 ч. е имало серия от вторични трусове. Най-силният от тях е бил с магнитуд 3,1, съобщават още кипърските медии. Според информация на националната телевизия хиляди хора са прекарали нощта на улицата, съобщава ДПА.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама