Опасно време: Седмицата започва със значителни валежи от дъжд и сняг

07:00, 10 яну 22 25 1501 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Днес валежите в западната половина от страната ще продължат, а до вечерта ще обхванат и източните райони. Вятърът от изток-североизток ще се усилва, ще е умерен, вечерта в Източна България - временно силен и с него ще нахлува студен въздух. С понижението на температурите, дъждът в Северозападна България и по високите западни полета ще премине в сняг и ще започне да се образува снежна покривка.  Максималните температури ще са между 3° и 8°, в София около 4°.

Жълт код за опасно време е обявен за 10 области в страната. Предупреждение за значителни валежи от дъжд и сняг е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч Софийска област, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали. Очаква се сумарните количества валежи да достигнат 30-40 mm.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Валежи от дъжд ще има главно в следобедните часове. Вятърът ще е от североизток, постепенно ще се усилва и вечерта на места ще е силен. Максималните температури температури на въздуха ще са 8-10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, привечер ще се усили до 4 бала, според прогнозата на НИМХ.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг, под 1200 метра - от дъжд, в Западна Стара планина – на по-малка височина. Ще духа умерен, по високите и открити части – до силен изток-югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 2°.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама