Борис Бонев получил заплаха за живота си

15:00, 08 яну 22 25 1628 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Независимият столичен общински съветник Борис Бонев съобщи в профила си във Facebook, че е получил информация за непосредствена заплаха за живота му.

Вчера получих достоверна информация от българските служби за непосредствена заплаха за живота ми. Информацията е потвърдена и от чуждестранни партньорски служби. Вече съм дал подробни показания пред компетентните органи за потенциалните причини за заплахите, които най-вероятно се дължат на работата ми като общински съветник и на дейността на „Спаси София“, пише Бонев.

Фондация със същото име: „Спаси София“ ще търси правата си в съда

Борис Бонев има критично отношение по повод управлението на столицата и неведнъж е изнасял сигнали за нередности. Самият той бе кандидат за кмет на София на последните местни избори през 2019 г., но остана четвърти в надпреварата. Въпреки това той спечели място в градския парламент и оттогава неведнъж е критикувал управлението на Столична община.

„Винаги съм очаквал, че с борбата ни за почтена София можем да предизвикаме раздразнение у някои сенчести и богати фигури в България. Те обаче трябва да знаят, че гласът на истината не може да бъде заглушен. 90-те години са минало и гражданското общество няма да бъде спряно. Очаквам в най-кратки срокове компетентните органи да излязат с информация за поръчителите“, пише още Бонев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама