Облачен и дъждовен уикенд

07:00, 08 яну 22 25 1154 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Сутринта на места в Лудогорието ще има условия и за поледици. В Северозападна България ще превалява дъжд и сняг. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България - умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в София - около 3°. Максималните температури ще са от 3° - 4° в северозападните райони до 9° - 10° на отделни места в Южна България.

Над Черноморието ще бъде облачно и с превалявания от дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 7°-10°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

В планините ще бъде облачно, а по върховете ще е мъгливо. На много места ще превалява слаб сняг, под около 1300 метра - слаб дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

В неделя и понеделник времето ще се задържи облачно, с валежи, все още сравнително топло. В неделя дъжд, предимно слаб, ще вали главно в западната половина от страната. В планините в Западна България, над 900-1000 метра ще превалява сняг. В понеделник валежите ще са на много места в страната, повишена вероятност да са значителни по количество има в Западна България; привечер границата на снеговалежите ще се снижи до 600-700 метра. Минималните температури ще са предимно между 1° и 6°, преобладаващите дневни - между 5° и 10°, показва прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама