Пламен Георгиев ще съди държавата заради отзоваването си

08:33, 06 яну 22 / Политика 25 1671 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Пламен Георгиев ще съди държавата заради отзоваването му като консул във Валенсия, защото заповедта е неграмотна“ и няма никакво правно основание да бъде освободен. 

Явно някой иска да си прави PR на мой гръб и се получи. Редното и нормалното беше да бъда уведомен“, заяви той в ефира на bTV.

„Политическите назначения приключват“: Отзовават Пламен Георгиев от Валенсия

„Причината, която бе изтъкната от премиера, е абсурдна. Твърди се, че е, защото е надвишен процентът на назначения на хора, които не са дипломати. По наредбата обаче това не е основание за освобождаване“, добави той.

Според него причината е реваншизъм на хора, на които е засегнал интересите.

„КПКОНПИ запорира имущество за повече от 2 млрд. лв. на различни лица и сега тези хора явно са близки до властта“, добави той.

Георгиев допълни, че към настоящия момент не е уведомен официално от Министерството на външните работи и че никога е нямало сделка премахване на навесите на терасата му срещу консулски пост.

Почти половината български консули са назначени ... по изключение

Георгиев допълни, че няма намерение да се връща на тази работа. „И хората, и асоциациите тук ме приеха много добре и смятам, че се свърши много работа“, заяви още той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама