Не изхвърляйте коледните елхи в кофата

19:15, 05 яну 22 25 1624 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Вече седма година на територията на Столична община е създадена организация за разделно събиране на естествените елхи. За целта е необходимо гражданите да ги поставят до сивите метални контейнери за битови отпадъци.

От там те се събират със специализиран автомобил от фирмата изпълнител за района и се транспортират до Инсталацията за биологично третиране в Хан Богров. След преработване от тях се получава компост, който се използва за наторяване в паркове и градини, съобщиха от Столичния инспекторат.

Какво да правим с елхата след празниците?

В крайградските райони – „Кремиковци“ (селата Челопечене и Яна) и „Връбница“, има обособени места за изхвърляне на зелени отпадъци, където целогодишно гражданите могат да оставят такива отпадъци, включително и естествени елхи.

Естествените елхи, които са с корени, могат да бъдат засадени в междублокови пространства и квартални градинки, като се изисква съгласуване с районния еколог, а в парковете - с Дирекция „Зелена система“ при Столична община.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама